Бургас

Обсъдиха възможности за стимулиране конкурентоспособността на компаниите от индустрията чрез аутсорсинг

„Паралелно със сериозните инвестиции в инфраструктурата, приоритет на Община Бургас в икономическата сфера, е създаването на благоприятна среда за бизнес, чрез въвеждането на облекчени административни услуги“. Това заяви инж. Чанка Коралска, зам.-кмет строителство, инвестиции и регионално развитие по време на бизнес форум, организиран от Българска аутсорсинг асоциация, Асоциацията на собствениците на бизнес сгради и ICT Media.

Темата на срещата бе „Конкурентноспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“.

Обсъдени бяха възможностите за осигуряване на преференциални условия за инвеститорите в регионa, реализирането на образователни инициативи с цел подготовка на местни кадри за нуждите на бизнеса. Дискутирани бяха и опциите за разширяване на формите на взаимодействие с университетите и профилираните средни училища в региона.

Широка дискусия предизвика обсъждането на възможности за стимулиране конкурентноспособността на компаниите от индустриалните сегменти в региона чрез аутсорсинг и информационно – комуникационни технологии.

Форумът се проведе в Smart center Бургас, като в него взеха участие представители на Аутсорсинг и IT бизнеса от града и страната, гл. архитект на Община Бургас Веселина Илиева, изп. директор на Индустриален и логистичен парк Стамен Стамов и директорът на Дирекция „Стопански дейности“ Ивелина Стратева.

Тагове

Burgas Daily

BurgasDaily.com е Вашият достоверен новинарски източник за Бургас и региона.

Подобни публикации

Loading Facebook Comments ...